Skriv ut den här sidan

Teamledare på dagtid till heldygnsvården

Var med från början - Psykiatri Sydväst inför Personcentrerad vård i nya lokaler! Vi söker sjuksköterskor som teamledare med omvårdnadsansvar till Heldygnsvården, Psykiatri Sydväst på Huddinge sjukhus. Tjänstgöring dagtid måndag- fredag.

Nu genomgår vår heldygnsvård en ombyggnation som resulterar i fina lokaler med 15 vårdplatser per avdelning där patienterna erbjuds enkelrum. Inflyttning sker under oktober 2017.   

Vårt etiska förhållningssätt har sin grund i Personcentrerad vård där patienten ingår som en självklar del i teamet. Målet är att stärka patientens aktiva deltagande samt stödja förmågan till egenvård.   

Frigör Tid till Vård (FTV) är den välstrukturerade metod vi använder för alla löpande förbättringsarbeten vid alla avdelningar inom sektionen.   

Varje avdelning är profilerad mot något av de diagnosspecifika programmen inom klinikens öppenvård.   

Avsikten är att med kontinuerlig utbildning utveckla en bred spetskompetens för dessa patientgrupper.  

Hos oss har omvårdnaden en central betydelse i patientens behandling där du som omvårdnadsexpert har stort inflytande. En professionsroll införs där specialistutbildade sjuksköterskor är teamledare och omvårdnadsansvariga   sjuksköterskor i sitt team. I rollen kan också ingå att ersätta vårdenhetschefen i dennes frånvaro.   

Vi söker nu engagerade och intresserade sjuksköterskor som vill bli teamledare och omvårdnadsansvariga till följande avdelningar:   

Avdelning M 66

Profil: Psykossjukdomar. Avdelningen samarbetar med Psykosprogrammet.

 

Avdelning M 67   

Profil: Depression, ångest och OCD. Avdelningen samarbetar med Affektiva- och ångestprogrammet samt Affektiva mottagningen.

 

Avdelning M 68

Profil: Psykossjukdomar. Avdelningen samarbetar med Psykosprogrammet. 

 

Avdelning M 77  

Profil: Personlighetssyndrom, (EIPS). Avdelningen samarbetar med Personlighetsprogrammet.  

 

Avdelning M 79  

Profil: Utvecklingsrelaterade funktionsavvikelser (ADHD, autism, utvecklingsstörning). Avdelningen samarbetar med ADHD/Autismprogrammet.  

 

Arbetsuppgifter:  

Du kommer att arbeta i team som består av patient, skötare, kurator, psykolog och läkare. I den professionsövergripande vårdplanen planeras vårdtiden och dess innehåll tillsammans med patienten. Tyngdpunkten i ditt arbete ligger i den psykiatriska omvårdnaden och på arbetsledning.   

Som teamledare har du särskilt ansvar för arbetsledning och utveckling av teamet samt fungerar kliniskt som omvårdnadsansvarig sjuksköterska. I rollen kan också ingå att ersätta vårdenhetschefen i dennes frånvaro.   

Avdelningarna har hög patientgenomströmning varför nära samarbete med klinikens öppenvård samt vårdplanering med kommunernas socialtjänst är av vikt. Vården bedrivs både enligt HSL och LPT/tvångsvård.   

Anställningsform:  

Heltid, tillsvidare, tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Det är fördelaktigt om du kan börja hos oss redan innan sommaren för att vara med från början och sätta prägel på de nya vårdavdelningarna. Du börjar då på en av våra nuvarande avdelningar för att sedan flytta över när den nya avdelningen öppnar. 

Kvalifikationer:  

Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatri. Vi ser att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift med lägst svenska C1.   

Du är en positiv person som vill vara en del i arbetet med att bygga upp Framtidens Psykiatri. Du vill vara med och utveckla ett arbetssätt som har patientens fokus. Du har glimten i ögat och tycker om att samarbeta med olika personalkategorier likväl som att arbeta självständigt. Du ser utvecklingsarbete som en positiv utmaning och trivs med ett snabbt tempo. Har du dessutom ett flexibelt tänkande och är lösningsorienterad så är du absolut den vi söker!  

 

Information om tjänsten lämnas av: 

Sektionschef Catharina Kevin  
tel: 070-4848167  

Vårdenhetschef Nina Henriksson  
tel: 076-5697447  

Vårdenhetschef Wivi Lorentsen  
tel: 070-484 38 34  

 

Fackliga företrädare:  

Vårdförbundet Lena Elfström  
tel: 08-123 040 92  

 

Övrig information:  

Förmåner:   

  • Egen kompetensutveckling och fortbildning   
  • Friskvård och friskvårdsbidrag 3000 kr/år  
  • Flexibel arbetstid  
  • Utbildning i hot- och våldsprevention

Sista ansökningsdatum:

2017-06-21 

Referensnummer:

143999

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.